Grunden til kurset:
Ideen til kurset og formen, opstod igennem mit arbejde som producer i studiet og underviser i elektronisk musik, komposition, arrangement, produktion mm. på Det Jyske Musikonservatorium, Ålborg Musikkonservatorium og Engelsholm Højskole er mit billede af den skabende musik i danmark at der ikke er mange muligheder for at få kvalificeret sparring som komponist/sangskriver/producer udover på Konservatorierne, Højskolerne, MGK og muligvis et par enkelte Musikskoler.
Det er mit indtryk at der ikke findes ret mange muligheder for at få kvalificeret sparring uden at man deltager på et semester på en højskole, går på en af de etablerede uddannelser MGK eller Konservatoriet.
Så jeg vil gerne samle et virkeligt stærkt undervisningsudbud hvor jeg vil stå for det samlende, kreative, personlige undervisning og jeg vil trække på erfarne kræfter til gæsteoplæg om feks videregående Mastering, Pladebranchen, Booking, Sang Tekster, videregående Mix, Ableton live.
Jeg tror meget på at det tekniske og kreative går hånd i hånd, dette kursus går til musikken fra den kreative skabende vinkel men forholder sig også til de tekniske aspekter i musikken. Min passion er for det kunstneriske og for at hjælpe andre i deres kunstneriske skabende process.
"Din personlige lyd" er en samlet pakke med sparring og undervisning på højt niveau.

Et kursus for sangskrivere, producere og komponister

 

"Din personlige lyd"
6 ugers intensiv fokusering på din musik, dit personlige udtryk, dine udfordringer og én-til-én sparring med producer, musiker og komponist Johannes Eberl Smed.
Et forløb der går på tværs af geografien, med din kunst i centrum.
»Intet er vel mere ligegyldigt, end hvor dygtigt jeg spiller. Jeg taler om en helt anden dimension. Det handler om kunstens, musikkens funktion. Min rolle er at minde folk om harmoni, opbygning, komposition, lydbevidsthed, æstetik og historisk kontekst. Men det kan jeg naturligvis ikke uden et vist nemme for at spille«. - Leonidas Kavakos
 
Vil du skrive bedre sange, lave bedre produktioner og skrive bedre musik:
Savner du udvikling, har du krise, skal du bruge hjælp til at ansøge Udannelse eller støtte?
Vi vil tale om; at afslutte projekter, at skabe balance i dit kunstneriske virke, hvorfor skriver du musik?
Du vil få; et los i din kunstneriske åre, personlige udfordringer, grundlæggende begreber og udviklingspunkter.
Nogle bruger det til at blive holdt igang og få sparring, nogle til at få ny inspiration, andre til at komme videre når de sidder fast.
 
Kurset henvender sig til alle der beskæftiger sig med at skabe musik, uanset genre. 
Vil du have personlig sparring på din musik, på dine kompositioner, sange, melodier og produktioner.
Vil du arbejde med dit personlige udtryk og hvordan det bliver klarere for dig selv og for andre i din musik?
Vil du investere i din egen musikalske udvikling, nye kontakter, nye samarbejder, nye ideer, ny inspiration og ny viden.
Så er kurset noget for dig.
 
"Din personlige lyd" er en rejse hvor du kommer af med forstyrende overflødige vaner og musikalske lag, bliver klar i din lyd og brænder mere igennem.
 
Mit mål er at undervisningen er personlig, på højt niveau, relevant, inspirerende, og ikke mindst konkret i forhold til din egen musik.
 
Kurset består af fælles oplæg, personlig feedback på din musik og gruppe læring. Fokus vil hele tiden være din personlige lyd og musikalske udvikling. 
 
Indhold:
“Din personlighed i musikken”:
Unikhed, Personlighed, Fundamentet.
“Et stærkt udtryk”:
Virker det?, Mod, Kontrast.
“Personlige udfordringer”:
Bryd vaner, gør det modsatte.
“Brug andre som input og spejl”
“Klangen, atmosfæren og stemning i nummeret og din stemme”
“Struktur, lyd og spænding”:
“Arbejdsmetoder og udfordringer"
“Balancen i dit kunstneriske virke"
Hverdagen, flere udtryk, skabe/spille/indspille, utålmodighed...
“Perspektiver"
“Kunstnerisk profil"
 
Feedback
Igennem den personlige feedback arbejder vi med personlige opgaver, dine udviklingspunkter og hvordan indholdet i oplæggene kan styrke og få dig dybere ned i din musik.
Du kan forvente at jeg involverer mig i din musik, hvor du gerne vil have den hen og i hvor jeg tror du ikke har set mulighederne for den endnu.
 
I gruppen på nettet lægger du din musik og dine projekter op og jeg og de andre giver feedback ærlige tanker med ideer (der kan være provokerende i ordets gode betydning) til hvor og hvordan du og musikken kan udvikle sig.
Gruppen er til for at alle kan lære af hinandens udfordringer, tanker og musik, give og få motivation og inspiration, krydret med tekster, links, playlists mm.
 

Praktisk:

Det er et 6 ugers kursus med ugentlig undervisning, løbende mundtlig og skriftlig feedback, tid til fordybelse i opgaver og til at skabe ny musik.

Oplæggene foregår i Århus (sted oplyses senere) de streames online, man kan deltage fysisk eller online, (oplæggene optages så de kan lyttes igen eller hvis man er forhindret i at deltage).

Den personlige feedback gives hos mig (på Djursland), i Århus eller via Skype, derudover giver jeg skriftlig feedback, inspiration, læsestof, playlister og support i en gruppe på nettet, hvor kun deltagerne har adgang.

Du får hermed en helt unik chance, for dagligt at få hjælp og inspiration af mig (og de andre) i hele forløbet (6 uger).

Selvom oplæggene streames online er de nærværende og levende!

Pris: 5.000.-       (3.750 for tidligere elever)

 

Mere info om indhold og anbefalinger på https://www.facebook.com/dinpersonligelyd